dinjagt.dk
Forside Outdoor Jagt

Hvad Er Vandsøjletryk?

10. January 2022
Billede Credits: Pexels.com

Hvis du er i tvivl om hvad vandsøjletryk er, så er du kommet til det helt rette indlæg, for i dette indlæg vil jeg forklare hvad vandsøjletryk er. Find svaret forneden.

Vandsøjletryk betyder hvor meget vandtryk noget kan tåle. Det er altså et udtryk der bruges til at vurdere hvor vandtæt tøjet er. Det måles i den mængde vand i mm, som et km² af tøjet kan klare i løbet af 24 timer.

Vandsøjletryk har en betydning for dit regntøj, alt efter hvor meget du bruger den og hvad du bruger den til. 

Har tøjet et vandsøjletryk mindre end 1.500 mm, anses det ikke som vandtæt tøj, men mere vandafvisende.

Er det bare til korte ture, så er et lav vandsøjletryk ikke så vigtigt. Med et vandsøjletryk mellem 3.000-4.000 mm er det fint til mindre belastet regnvejr. 

Er det til kraftigere regnvejr så vil jeg anbefale et vandsøjletryk på 6.000+ mm for at sikre at regnen ikke trænger ind under regntøjet.

Regntøj og skitøj til skiferien anbefales at have en vandsøjletryk mellem 5.000 - 10.000. Dog er vandsøjletrykket alene ikke nok til afvise vandet fra at trænge ind til tøjet.

Syningen har også en stor rolle i om godt dit regntøj og skitøj er over for regn og andet dårlig vejrforhold.

Det indhold du læser i dette du lige læste, er lavet med økonomisk support fra avXperten. Der kan du købe et sortiment fra crock-pot. Vha. avXperten overlever denne hjemmeside.

Hvad er en spejder?
06. July 2021

Hvad er en spejder?

Jagt Står du og gerne vil være spejder, men du er ikke helt klar over, hvad en spejder mere præcist laver?Så skal du læse med her:Som udgangspunkt gælder det om at være ude i naturen og nyde fællesskabet, når man er spejder. …
Hvordan starter man bål?
01. July 2021

Hvordan starter man bål?

Jagt Står du og skal lave et lille bål for at sprede hygge og få en lille smule varme? Du har så lige glemt, hvordan man starter et bål, så det bliver allerbedst og på den letteste måde, så du ikke skal forsøge at tænde de…
Hvad kan spises i den danske natur?
01. July 2021

Hvad kan spises i den danske natur?

Jagt Skal du på ud i den danske natur og nyde roen og samle energi til den kommende tid? Denne gang ønsker du at prøve at leve en smule af dine omgivelser og du vil gerne spise nogle af de danske planter og svampe. Ligesom…
Hvad er dårligt for naturen? Få svaret her
30. June 2021

Hvad er dårligt for naturen? Få svaret her

Jagt I dette indlæg vil jeg kort forklare nogle ting, som er dårlig for naturen. Find svaret forneden.  Skal du på telttur i naturen eller måske bare på en vandretur, så er der nogle ting du ikke burde at gøre, da det e…