dinjagt.dk
Forside Outdoor Jagt

Hvordan Starter Man Bål?

01. July 2021
Billede Credits: Pixabay / Scred

Står du og skal lave et lille bål for at sprede hygge og få en lille smule varme?

Du har så lige glemt, hvordan man starter et bål, så det bliver allerbedst og på den letteste måde, så du ikke skal forsøge at tænde det af flere omgange.

Det vigtigste er, at det du vil bruge til at tænde bålet med er tørt, endda ret tørt, så går det hele meget lettere.

Du starter med en smule avispapir og gerne lidt pap, som du lægger nederst i bålstedet.

Herpå lægger du nogle tynde tørre kviste og små tynde grene.

Herefter lidt større stykker træ, men endnu ikke de store stykker træ. Dem skal du gemme til senere, når flammerne er begyndt at få ordentlig fat.

Det hele skal bygges op, så det står lidt ligesom en pyramide, hvor træet står mod hinanden i toppen og der er plads til avis, pap og små kviste i midten.

Nu er det tid til at sætte ild til bålet.

Her bør du checke, fra hvilken side det blæser og starte bålet, så du har vinden i ryggen. Vinden vil nemlig hjælpe dig med at puste ild i bålet og få det til at brænde godt.

Når ilden har godt fat, kan du begynde at smide større stykker brændsel på, så du får et lækkert varmt bål, som er smukt at kigge på.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Perlen Odense forhandler blandt andet ring til kvinder. Heraf marketet, som du ser øverst.

Hvad er vandsøjletryk?
10. January 2022

Hvad er vandsøjletryk?

Jagt Hvis du er i tvivl om hvad vandsøjletryk er, så er du kommet til det helt rette indlæg, for i dette indlæg vil jeg forklare hvad vandsøjletryk er. Find svaret forneden. Vandsøjletryk betyder hvor meget vandtry…
Hvad er en spejder?
06. July 2021

Hvad er en spejder?

Jagt Står du og gerne vil være spejder, men du er ikke helt klar over, hvad en spejder mere præcist laver?Så skal du læse med her:Som udgangspunkt gælder det om at være ude i naturen og nyde fællesskabet, når man er spejder. …
Hvad kan spises i den danske natur?
01. July 2021

Hvad kan spises i den danske natur?

Jagt Skal du på ud i den danske natur og nyde roen og samle energi til den kommende tid? Denne gang ønsker du at prøve at leve en smule af dine omgivelser og du vil gerne spise nogle af de danske planter og svampe. Ligesom…
Hvad er dårligt for naturen? Få svaret her
30. June 2021

Hvad er dårligt for naturen? Få svaret her

Jagt I dette indlæg vil jeg kort forklare nogle ting, som er dårlig for naturen. Find svaret forneden.  Skal du på telttur i naturen eller måske bare på en vandretur, så er der nogle ting du ikke burde at gøre, da det e…